Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το σύμβολο της ζωής...


 
Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...
...οι σταγόνες από το αίμα Του ποτίζουν τη γη και τα λουλούδια...
Αυθόρμητα έσταξα κόκκινη μπογιά στο μπλοκ ζωγραφικής μου, έβρεξα το πινέλο με νερό και αποτύπωσα αυτό που αισθάνομαι σήμερα.
 Έντονη θλίψη για Εκείνον.
Βάζοντας τη φωλιά με τα αβγά...αισιοδοξία.
 Το παιχνίδι του μυαλού μου, που πάντα ή σχεδόν πάντα, προσπαθεί να εφεύρει κάτι για να με κάνει πιο χαρούμενη, πιο δυνατή, να παίρνω ανάσα και να συνεχίζω...
 
 
Έξω έχει συννεφιά και κάπου-κάπου ψιλοβρέχει. Μέσα στο σπίτι μας πάλι, λάμπουμε από χαρά γιατί στρωθήκαμε στη δουλειά από το πρωί με τα παιδιά και βάφουμε αβγά.
Φέτος αποφασίσαμε να βάψουμε τα αβγά μας με χρώματα ζαχαροπλαστικής και τελικά μας βγήκε σε καλό. Εύκολα και γρήγορα χωρίς βράσιμο που συνήθως χρειάζεται με τις βαφές του εμπορείου, αλλά και χωρίς βαμμένα χέρια! Ξεκάθαρα πράγματα.
 
 
Γεμίσαμε ένα ποτήρι του ουίσκι με χλιαρό νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση.
Ρίξαμε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και προσθέσαμε 10 σταγόνες από το χρώμα που επιλέγαμε κάθε φορά. Ανακατέψαμε καλά με ένα κουτάλι το υγρό βάλαμε μέσα το αβγό και περιμέναμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να χρωματιστεί στον τόνο που θέλαμε.
Για να έχετε καλό και έντονο χρώμα επιλέξτε λευκά αβγά.
 
 
Το πράσινο χρώμα το έφτιαξα με μισές σταγόνες μπλέ και μισές από το κίτρινο.
Το μωβ πάλι, με κόκκινο και μπλέ.
 
 
 Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με τη ζωντάνια των χρωμάτων, που τελικά πιο πολύ χρόνο μου πήρε να τα φωτογραφίσω, παρά να τα βάψουμε.
Αυτά τα vintage φλιτζανάκια του καφέ, μου τα χάρισε η πεθερά μου πρίν λίγους μήνες. Ξέρει πόσο πολύ λατρεύω καθετί παλιό, πόσο μάλλον όταν αυτό έχει και συναισθηματική αξία αφού ήταν του πατέρα της από το καφενείο που διατηρούσε .
Τα φυλούσα σε ένα κουτί στην κουζίνα έως ότου να έβρισκα την ιδέα της αξιοποίησής τους μέχρι...σήμερα!!!
 
 
Δεν είναι υπέροχα με την απλότητά τους?
 
Καλή επιτυχία εύχομαι για το βάψιμο και των δικών σας αβγών & καλή Ανάσταση.
 
Ε.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου