Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Gifting ideas


Καλοκαίρι χωρίς δελφίνια γίνεται;;;;;;Δεν γίνεται!!!!!!
Μπορεί ο στεριανός φίλος του ανθρώπου να είναι ο σκύλος, ο φίλος του στη θάλασσα όμως είναι το δελφίνι. Πόσες και πόσες ιστορίες,μύθοι και θρύλοι έχουν γραφτεί για αυτό το θηλαστικό στο πέρασμα των αιώνων...
Η ονομασία του προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη δελφίς που συνδέεται με το δελφύς (μήτρα) και έτσι το όνομα μπορεί να μεταφραστεί ως "ψάρι με μήτρα".Ο Αριστοτέλης, 2.350 χρόνια πριν, στο έργο του "ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑ ΖΩΑ ΙΣΤΟΡΙΩΝ" (350π.χ.), ήταν ο πρώτος που έκανε αναφορά σε αυτά τα θηλαστικά με τόσες λεπτομέρειες, που λίγα άφησε σήμερα να ανακαλυφθούν. Τα πανέμορφα αυτά ζώα τα συναντάμε σε υπέροχες τοιχογραφίες, ψηφιδωτά δάπεδα σε χρωματιστά αγγεία, στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας μας αλλά...και στο εξωτερικό...


"Πρόσεχε να προφέρεις καθαρά τη λέξη θάλασσα
έτσι που να γυαλίσουν μέσα τους όλα τα δελφίνια"
{Οδυσσέας Ελύτης}

(Κάθε φορά που έχω μια ιδέα για κατασκευή, μου είναι αδύνατο να αντισταθώ σε πληροφορίες  κάποιου βιβλίου.Πόσο μάλλον όταν έχει σχέση με Ελλάδα).


Με τελευταία τα γενέθλια του αδελφού μου μέσα στο καλοκαίρι και γνωρίζοντας την αγάπη του για κάθε τι σε σχέση με αυτό, σκέφτηκα να φτιάξω καρτελάκια σε σχήμα δελφινιών, γράφοντας πάνω σε αυτά μικρά μηνύματα που θα συνοδέψουν τα δωράκια του.
Έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα αυτή την εικόνα δελφινιού (αυτά που είναι με κίτρινο χρώμα) και την εκτύπωσα σε χαρτί Α4 σε δύο μεγέθη. Ένα μεγάλο και ένα μικρό. Μετά εκτύπωσα ναυτικό χάρτη του Αιγαίου Πελάγους σε χαρτόνι χειροτεχνίας Α4 (6 χάρτες στο σύνολο). Με οδηγό το κίτρινο δελφίνι, σχεδίασα το περίγραμμά του πάνω στους χάρτες, τα έκοψα, άνοιξα τρύπα με τον διακορευτή (περφορατέρ) και με ταμπόν σφραγίδας, κάλυψα το περίγραμμα κάνοντάς το να φαίνεται λίγο πιο vintage. 


Σε δύο δελφινάκια, δεν έκανα τρύπες γιατί σκέφτηκα πόση καλή παρέα θα μου έκαναν χρησιμοποιώντας τα σαν σελιδοδείκτες. (Μου τη δίνει το τσάκισμα των σελίδων).
Δεν είναι υπέροχη ιδέα?


Τόσο απλά και γρήγορα έφτιαξα τα καρτελάκια.
Έβγαλα τα δώρα από τις άχαρες σακούλες τους και τα τύλιξα με μπλε χαρτί, έκανα φιόγκους με γαλάζια κορδέλα και στο τέλος τα έδεσα με σχοινί που παραπέμπει σε ναυτικό σκηνικό, περνώντας τα καρτοδελφινάκια με τα μηνύματα.


Στο μεγάλο κουτί, είμαι σίγουρη πως μπορείτε να καταλάβετε το περιεχόμενό του.
"Η ζωή είναι καλύτερη φορώντας σαγιονάρες"!!!
Ευτυχώς, τα δώρα του τα δώσαμε πριν κάνω την ανάρτηση :))


Το... "ευχαριστώ, είναι φανταστικά!!" που εισέπραξα από εκείνον πριν καν ανοίξει τα πακέτα, ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη, πως αυτό που μετράει τελικά δεν είναι τα μεγάλα λόγια, ούτε τα ακριβά πράγματα...αλλά πόση αγάπη και φροντίδα βάζουμε σε ότι κάνουμε!!!
Το είχε πει και η Μητέρα Τερέζα...
Δε συμφωνείται;

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε φίλοι μου.

Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου