Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Christmas Tablescape



Είναι Χριστούγεννα!!
Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε την πόρτα του σπιτιού μας στην οικογένεια και τους φίλους μας.
Όλοι αγαπάμε τις μέρες αυτές τις οικογενειακές και οικείες συναθροίσεις, αλλά αυτό που γίνεται την ημέρα αυτή, είναι τελείως διαφορετικό,
Είναι η μεγάλη γιορτή που περιμέναμε μικροί και μεγάλοι, να φορέσουμε τα καλά μας, το πλατύ μας χαμόγελο και να χωρέσουμε στις αγκαλιές μας, όλα εκείνα που δεν χορταίνουμε στην καθημερινότητά μας.
Έτσι, μετά το στόλισμα του σπιτιού για την γιορτή των Χριστουγέννων, σειρά είχε το τραπέζι, που σήμερα, θα γεμίσει με ευχές, με γέλια, με τραγούδια, με αγάπη, πολύ αγάπη και τέλος με όλα όσα θα το έκανε ιδιαίτερα γιορτινό.
Μια ιδέα λοιπόν θα σας δείξω, που την υλοποίησα φέτος στο τραπέζι μου, δίνοντας μια ακόμα γιορτινή πινελιά στο χώρο.



Στολίδια, κλωναράκια από έλατο, κεράκια και χιονοιυφάδες συνθέτουν το σκηνικό...
Η πρόταση είναι επηρεασμένη από τι άλλο; Τα χιονισμένα κατάλευκα Χριστουγεννιάτικα τοπία!!


Λευκό το σερβίτσιο, με την ασημένια λάμψη από τα καλογυαλισμένα μαχαιροπίρουνα και από τα μικρά κουδουνάκια δεμένα σε καρτελάκια, χειροποίητα φυσικά, που καθορίζουν την θέση των καλεσμένων, ήταν η βάση για να ξεκινήσω την κεντρική σύνθεση του τραπεζιού.


Χωρίς να αγοράσω κάτι, με ότι είχα στο σπίτι το διακόσμησα, αλλά με έμπνευση και λίγη προσωπική εργασία.


Επιστρατεύτηκαν τα αρκουδάκια και μια μικρή φώκια που ζούν στους πάγους(παιχνίδια της κόρης μου), δύο μικρά λευκά σπουργίτια, τρία κεριά λευκά που τα έντυσα με βρύα και τα στερέωσα δένοντάς τα απλά με ένα ασπρόμαυρο κορδόνι...


...και ακόμα δύο βάζα που παλιά είχαν μέσα κερί, τα έπλυνα και ζωγράφισα επάνω στο γυαλί χιονονιφάδες, έδεσα στο λαιμό τους ένα μικρό κλαράκι φρέσκου έλατου και αμέσως είχα δύο κηροπήγια για ρεσώ.
Όλα αυτά, τα τοποθέτησα επάνω... σε δύο κομμάτια ξύλου (σανίδες κρεβατιού, που τις είχα κόψει για να τις ζωγραφίσω μια μέρα), στρώνοντας από κάτω μια μακρόστενη λωρίδα λινάτσας, στο ρόλο του ράνερ.


Τόσο εύκολα, με απλά υλικά και χωρίς σχεδόν κόπο, το κέντρο του τραπεζιού μεταμορφώθηκε σε μια φιλόξενη γωνιά κάποιου δάσους.



Δεν τέλειωσε όμως εκεί...σειρά είχαν οι χαρτοπετσέτες!!
Όταν στο εμπόριο δεν βρίσκεις κάτι που σου αρέσει και να το χρησιμοποιήσεις σε αυτό που έχεις φανταστεί, τότε, τι κάνεις; Το φτιάχνεις μόνη σου!!!
D.i.y. λοιπόν και οι χαρτοπετσέτες!!
Μετά από αρκετές δοκιμές διπλώνοντας διαφορετικά κάθε φορά τις χαρτοπετσέτες και  με τις σφραγίδες και τα μελάνια μου, κατέληξα σε αυτό.
Δύο τριγωνικές λευκές χαρτοπετσέτες, η μία ελαφρώς ακουμπισμένη πάνω στην άλλη, σχημάτισαν ένα έλατο!! Με την βοήθεια των σφραγίδων στην μία έφτιαξα ένα δάσος με έλατα, ενώ στην άλλη, με ασημένιο μελάνι, σχημάτισα χιονονιφάδες!!





Όλα ήταν έτοιμα!!
Άναψα τα κεράκια, η γλυκιά μελωδία της "Άγιας Νύχτας" πλανιόταν στο χώρο, το φαγητό ζεστό περίμενε...


...το κουδούνι του σπιτιού άρχισε να χτυπά...
Το σαλόνι μας γέμισε με ευχές από τους αγαπημένους μας. Ήταν όλοι εδώ, μικροί, μεγάλοι, άλλη μια χρονιά μαζί, να γιορτάσουμε την γέννηση του Θεανθρώπου, την αγάπη, την οικογένεια...

...γευματίζοντας...

...in a winter wonderland...


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!

Καλημέρα αγαπημένοι...
Ε.Κ.

9 σχόλια:

  1. Καταπληκτικός στολισμός!!!!!
    Τόσο φίνος και γήινος!
    Χίλια μπράβο έχω να σου πω!!!
    Μου αρέσει τόσο μα τόσο πολύ, η κάθε μικρή του λεπτομέρεια!!!

    Χρόνια σας πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει μεγάλη βαρύτητα να το ακούω από εσένα αυτό...Με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη που σου άρεσε!!Το θέμα "τραπέζι" σου το αφιερώνω!!
      Χίλια ευχαριστώ!!!!

      Χρόνια πολλά Χρυσαυγή μου!!!!!!!!!!!!♥

      Διαγραφή
  2. Μαγικό σκηνικό!!
    Όλα είναι τόσο όμορφα και ταιριασμένα, μοιάζει σα να κάνει κανείς βόλτα στο δάσος!
    Πιο πολύ από όλα όμως με ενθουσίασαν οι χαρτοπετσέτες, στην πρώτη εικόνα είπα να σε ρωτήσω από που τις πήρες, μετα διαβασα και κατάλαβα!...
    Χρόνια πολλά, καλή Πρωτοχρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ήθελα να πετύχω, Νίκη μου!!!
      Ένα σκηνικό που να σε παραπέμπει σε κάποιο δάσος παγωμένο, που μυρίζει έλατο!!!!
      Όσο για τις χαρτοπετσέτες...όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό...
      Ευτυχώς που υπάρχουν και εμπνεύσεις!!! ;)

      Χρόνια πολλά!!!!!!!!!♥

      Διαγραφή
  3. Απλά υπέροχο Ελένη μου, νομίζεις πως είναι βγαλμένο από παραμύθι και πως σίγουρα έξω από το σπίτι όλα είναι καλυμμένα με το όμορφο λευκό πέπλο του χιονιά!!!
    Όλες οι λεπτομέρειες πολύ προσεγμένες και οι χαρτοπετσέτες ήταν πραγματικά το κερασάκι στην τούρτα!!!! Πάντα τέτοια και πάντα γεμάτη υγεία, χαρά και διάθεση για όμορφες δημιουργές που σκορπούν μαγεία στον χώρο! Χρόνια Πολλά & φιλιά πολλά :**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να "λειτούργησε" το όλο θέμα με τα χιόνια μαγικά;;;;
      Κάτι για χιονιάδες άκουσα οτι έρχονται.....!!!!!!!!!!
      σε ευχαριστώ για τις γλυκές ευχές σου Δημητρούλα μου!! Ειδικά για την διάθεση, την χρειάζομαι πραγματικά...
      Χρόνια πολλά κορίτσι μου, με υγεία πάνω απ' όλα!!!!
      Φιλιά πολλά!!!!!!!♥

      Διαγραφή
  4. Τέλειος στολισμός σίγουρα θα τον χάρηκαν οι καλεσμένοι σας. Προσεγμένα όλα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!!! Χρόνια πολλά & του χρόνου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!!!!!!!!
      Το ευχαριστηθήκαμε όλοι Ελένη μου, γιατί υπήρχε παντού η ζεστασιά της φιλοξενίας και της αγάπης!!
      Καλές γιορτές να έχεις και στο δικό σου σπιτικό, με υγεία!!!
      Χρόνια πολλά & φιλάκια!!♥

      Διαγραφή
  5. Το περίμενα...λέω τραπέζι δεν μας έχει δείξει... Μόνο που αυτό που βλέπω ξεπερνάει κατά πολύ αυτό που περίμενα!!!! ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!! 'Ενα ολόκληρο παραμύθι ξετυλίγεται μπροστά σου πάνω στο τραπέζι σου και σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι ο γίγαντας που τρώει και παρακολουθεί τι γίνεται μπροστά του στο χιονισμένο δάσος!!!! Αχχχχ βρε Ελένη μου μπράβο για άλλη μια φορά, πόσο κοινότυπο ακούγεται πια το μπράβο!!! Οι χαρτοπετσέτες τέλειες;;;;;;;;;; Θα σταθώ σε αυτές με τα δέντρα που σβήνουν, που το μελάνι δεν είναι τόσο καλά πατημένο και νομίζεις πως δίνουν βάθος στο τοπίο!!! Καλή χρονιά σου εύχομαι κορίτσι μου, με υγεία και έμπνευση για να μας χαρίζεις τέτοιες εικόνες σαν αυτές που είχα την τύχη να δω φέτος στο μπλογκ σου!!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή